Projekt
Moj COOL laboratorij


Upoznajmo OŠ BudrovciOŠ Budrovci nalazi se u istočnom dijelu Hrvatske. Od grada Đakova udaljeni smo oko 5 km, što nas smješta u srce Slavonije. Škola u Budrovcima trenutno broji 125 učenika, uključujući PŠ u Đurđancima. Škola je izgrađena 1847. godine. Obnovljena je 2003. godine. Opremljena je kao suvremena škola. Svaki razred ima svoju učionicu koja je opremljena svime što suvremenoj nastavi može trebati. Još uvijek se radi na tome da se što više poboljša nastava. Škola ima i dva unutarnja dvorišta koja nam služe kao školski vrt i mjesto za druženje i razgovore. Vjerujem da ćete se složiti da je danas najuzbudljivije vrijeme za pohađanje nastave. Uz redovnu nastavu možemo odabrati i dodatnu nastavu iz informatike i stranih jezika. Tu su još i likovna i dramska skupina, pjevački zbor i ritmika. Mali vrtlari i ekološka grupa. Ne zaboravimo mlade tehničare.

Škola u Budrovcima ima puno aktivnosti kroz koje učenici mogu dati svoj doprinos. Neke od njih su:
1. Budrovačka likovna kolonija - Bulik
2. Dramska skupina - nastupamo na svim školskim priredbama, sudjelujemo na Lidranu
3. Na informatici - programiramo svoje igrice, robote…
4. U projektu za cjeloživotno obrazovanje za poduzetništvo učimo programiranje i robotiku, Sudjelovali smo i u robotičkoj ligi Croatian Makers gdje smo osvojili prvo mjesto u regiji, a kao jedna od najboljih škola u državi smo dobili napredniji komplet senzora za opremanje pametne kuće.
5. Prošle godine sudjelovali smo u projektu "Zvučno onečišćenje" na eTwinning platformi gdje smo također osvojili certifikat koji potvrđuje da smo nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete za taj projekt,
6. Imamo i pjevački zbor koji se po potrebi uključuje u sve školske aktivnosti pa tako i prošle školske godine u projekt „Zvučno onečišćenje“
7. Jedna od važnih stvari u našoj školi je sport. Živjeti zdravim životom podrazumijeva bavljenje sportom. Mi se bavimo nogometom, tenisom, badmintonom, odbojkom. Ovih dana sudjelovali smo u natjecanju iz krosa. Zdrav život nam je važan, brinemo o svom zdravlju, svom obrazovanju i okolišu...
8. Imamo grupu koja se bavi uređenjem školskog vrta. Mali vrtlari (do 4. razreda – školski vrt)-ekološka grupa –otpad nije smeće – spašavamo svijet!
9. A tu su i geografi koji će i ove godine pokazati što znaju i mogu kroz aktivnosti ovog projekta.

Osim školskih projekata i aktivnosti u okolici se odvijaju razne manifestacije na poznatim lokacijama. Ovo su neke od tih manifestacija i poznatih lokacija:
1. „U Budrovci na Nedilju bilu” je kulturna manifestacija u Budrovcima koja se održava iza Uskrsa. Cilj je promoviranje folklorne i kulturne baštine.
2. Đakovački vezovi su jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj osnovani su 1967. godine prigodom međunarodne godine turizma.
3. Mali vezovi su dječja manifestacija koja se održava u sklopu Đakovačkih vezova. Cilj manifestacije je omogućiti djeci da predstave narodne običaje svojeg mjesta.
4. Ivanjski krijesovi običaj su paljenja vatre uoči svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja to jest 23. lipnja navečer.
5. Đakovački bušari su tradicionalna pokladna manifestacija koja se svake godine održava u gradskom korzu i užem centru grada.
6. U sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje, u Osnovnoj školi Budrovci u listopadu se održava Sajam jesenskih plodova.
7. „Rubine zlatne jeseni” je dječja smotra folklora koja se održava u organizaciji mjesnog kulturno-umjetničkog društva Šokadija Budrovci.
8. Crkva Svetog Nikole u Budrovcima. Sveti Nikola je zaštitnik mjesta. Crkveni god se slavi 6.12.
9. Đakovačka katedrala bazilika Svetog Petra, nalazi se u srcu Slavonije.
10. Državna ergela lipicanaca u Đakovu najveća i najstarija ergela u Hrvatskoj proslavila je više od 500 godina postojanja.
11. Na Ivandvoru nedaleko od Đakova drugoj lokaciji Ergele smješteno je matično stado kobila s podmlatkom koji se tu odgaja i othranjuje do svoje treće godine.

Još malo iz škole…
12. Edukativna radionica za sat kodiranja. Učenici su sudjelovali u izradi vlastite edukativne igre za koju su na kraju dobili certifikat. Svaki učenik je mogao svoju igru preuzeti na mobitel.
12. “Naš mali muzej” Učenici su izradili pravi mali muzej računala u kojemu su izložili dijelove računala. Uz svaki dio računala, napisali su kratki opis tog dijela računala.
13. Radionica malih umjetnika organizirana je u sklopu nove manifestacije u kojoj učenici oslikavaju školu i slikaju zajedno s poznatim slikarima iz okolice. Organizira se u sklopu Budrovačke likovne kolonije.
14. Budrovačka likovna kolonija – BuLiK je likovna kolonija koja se održava u proljeće. Radovi učenika i umjetnika se otvaraju za javnost kako bi mještani mogli vidjeti njihove rezultate.
15. Mali vrtlari su školska grupa koja se bavi uređenjem školskog vrta. Učenici sa svojom učiteljicom rade na uređenju vrta u kojemu se brinu za povrće i cvijeće. Školski vrt se nalazi u jednom od dvorišta škole a za projektni dan svoje sadnice iznose pred školu, gdje ih mogu posjetit roditelji te na neki način nagraditi.

Osnovna škola Budrovci - 2016/2017